طراحی اپلیکیشن حرفه ای | مزایا و بهترین روش ساخت اپلیکیشن

نرم افزار‌ها در تمام پلتفرم ها (موبایل، وب یا دسکتاپ) تأثیر عمیقی بر زندگی روزمره ما دارند. اپ‌ها در انواع و اندازه‌های مختلفی برای برآورده کردن نیازهای خاص کاربران مختلف وجود دارند، از بازی‌ها گرفته تا سبک زندگی و همه این‌ها به لطف وجود و گسترش اینترنت است که باعث شده تا یافتن و دانلود کردن اپ‌های مورد نظر ما ساده شود.

راهنمای ساخت اپلیکیشن: انواع، مزایا و بهترین شیوه های توسعه

نرم‌افزارها به بخش جدایی‌ناپذیری از زندگی همه تبدیل شده‌اند که در بین آنها نرم افزارهای موبایلی محبوبیت بیشتری پیدا کرده اند. تکنولوژی‌های پیشرفته با ابزارها و روش‌های نوآورانه، کلید توسعه اپلیکیشن‌های مفید و پرطرفدار هستند. در این مقاله همه چیزهایی را که درباره توسعه اپلیکیشن، از انواع آن گرفته تا مثال‌ها و بهترین شیوه‌های پیاده سازی که باید بدانید آورده شده است.

نرم افزار‌ها در تمام پلتفرم ها (موبایل، وب یا دسکتاپ) تأثیر عمیقی بر زندگی روزمره ما دارند. اپ‌ها در انواع و اندازه‌های مختلفی برای برآورده کردن نیازهای خاص کاربران مختلف وجود دارند، از بازی‌ها گرفته تا سبک زندگی و همه این‌ها به لطف وجود و گسترش اینترنت است که باعث شده تا یافتن و دانلود کردن اپ‌های مورد نظر ما ساده شود. برای مثال، شما بلافاصله بعد از بیدار شدن از خواب سرخط خبرها را می‌بینید یا از اپ مورد علاقه‌تان برای خرید لباس زیبا استفاده می‌کنید. شما برای چیزهای مختلف در برنامه روزانه‌تان از یک اپلیکیشن استفاده می‌کنید مانند خواندن خبرها، دیدن دما، پرداخت قبوض و رزرو تاکسی آنلاین.

از زمانی که بیدار می‌شویم تا زمانی که شب به خواب می‌رویم از اپلیکیشن های مختلف استفاده می کنیم. وجود اپلیکیشن‌ها در دنیای مدرن امری حیاتی شده‌ و برای فعالیت‌های روزانه ما ضروری هستند.

افراد، صنایع و بخش‌های مختلف می‌توانند با ساخت اپلیکیشن‌های کاربردی و خلاقانه می توانند انعطاف‌پذیری را در شغل‌ها، زندگی شخصی و حوزه‌های تجاری حوزه فعالیت خود بوجود آورند، از طرفی توسعه اپلیکیشن‌ها فراگیر شده و هزینه ساخت یک اپلیکیشن بسیار کمتر از گذشته است و هیچ محدودیتی در توسعه اپلیکیشن‌ها بر اساس نیازها و الزامات شما وجود ندارد.

کسب و کارهای مختلف مانند خرده فروشان، خدمات دهندگان، صنایع خودروسازی، الکترونیک، بهداشت، آموزش، ساخت‌وساز، مخابرات و غیره، اپلیکیشن‌ها را برای اهداف مختلف می‌سازند و استفاده می‌کنند. این اپلیکیشن‌ها جریان کار و عملیات این صنایع را ساده تر می نماید و در کاهش هزینه ها موثر است.

با کمی نگاه به گذشته، فرآیند توسعه اپلیکیشن چند سال پیش دشوار بود اما اکنون، توسعه یک اپلیکیشن در عصر دیجیتالی شدن ساده‌تر شده است. پس نگران نباشید؛ ما به شما کمک می‌کنیم تا با اصول اولیه توسعه اپلیکیشن و هر آنچه که پیش از توسعه یک اپ کاربردی نیاز است بدانید، آشنا شوید.

طراحی اپلیکیشن چیست؟

پاسخ به سوال "طراحی اپلیکیشن چیست؟" بسیار ساده و روشن است. به زبان ساده، طراحی اپلیکیشن فرآیند ساخت یک اپلیکیشن موبایل، نرم افزار کامپیوتری یا مجموعه‌ای از برنامه‌ها برای انجام دادن عملکردها و فعالیت‌های مختلفی است که یک شرکت یا فرد به آن‌ها نیاز دارد.

انواع مختلفی از نرم‌افزارهای کاربردی وجود دارند که به افراد و کسب‌وکارها کمک می‌کنند تا فرآیندها را خودکارسازی کنند و بهره‌وری را در بسیاری از زمینه‌ها افزایش دهند. این زمینه‌ها شامل خریدهای روزمره، ارتباطات، محاسبه هزینه‌ها، برنامه‌ریزی جلسات و گزارش‌ها و بسیاری موارد دیگر است.

هر فرآیند توسعه اپلیکیشن شامل مراحل مشابهی است: جمع‌آوری داده‌ها با توجه به نیازهای مشتری، ایجاد نمونه اولیه (MVP)، آزمایش، اجرا و یکپارچه‌سازی. بنابراین، کل این فرآیند با عنوان چرخه حیات توسعه اپلیکیشن (ADLC) نامیده می‌شود که منجر می شود تا یک پروژه توسعه اپ با سرعت و کارآمدی تمام به پایان برسد. برای انجام این فرآیند، از روش‌های مختلف توسعه اپلیکیشن استفاده می‌شود.

مطالعه بیشتر:       طراحی اپلیکیشن موبایل چیست؟ (راهنمای جامع طراحی اپلیکیشن)

چرا طراحی اپلیکیشن مهم است؟

این روزها، ساخت اپلیکیشن‌ها به دلیل اهداف و مزایای بی‌شمارشان، برای کسب و کارها و صنایع بسیار ضروری است. در سراسر جهان، انواع متفاوتی از اپلیکیشن‌ها و شکل‌های مختلف توسعه وجود دارند، از جمله توسعه دسکتاپ، وب، و موبایل. برای برآورده کردن نیازهای خود، کسب‌وکارها یا کارفرمایانشان از خدمات توسعه و ساخت اپلیکیشن آماده یا ساخت اپلیکیشن سفارشی استفاده می‌کنند.

مزایای مهم توسعه اپلیکیشن

نرم‌افزارهای پیشرفته توسعه اپلیکیشن، به کسب‌وکارها این امکان را می‌دهد تا با استفاده از بهترین نرم‌افزار به طور مؤثر رشد کسب و کار و تجارت خود را مدیریت کنند. در اینجا چهار مزیت اصلی که توسعه اپلیکیشن ارائه می‌دهد آورده شده است:

☰ خدمات توسعه اپلیکیشن موبایل سفارشی در بالاترین سطح قرار دارد زیرا برای اهداف تجاری خاصی آماده شده و انعطاف‌پذیر، امن و کاربردی است و از همه مهمتر میدیرت آن ساده است.
☰ سازمان‌ها می‌توانند با استفاده از استراتژی‌های نرم افزاری، سیستم‌های IT خود را بهبود بخشیده و بازدهی خود را از طریق اپلیکیشن افزایش دهند. برنامه ها ارزش بلندمدت و پیوستگی کسب‌وکار را تضمین می‌کنند.
☰ خدمات توسعه اپلیکیشن از ابتدا تا انتها در تمامی بخش های کسب و کار استفاده می شود تا به توسعه، آزمایش کیفیت، استقرار، نگهداری و تغییرات در سیستم‌های فناوری اطلاعات جدید و قدیمی کمک کند.
☰ تخصص و دانش در بخش‌های صنعتی بزرگ مانند بهداشت، بازاریابی، تولید، تجارت الکترونیک، رسانه‌ها، مالی و خدمات شرکتی به همان اندازه مهم است که شیوه‌های تضمین کیفیت برای کاربران نهایی در چرخه توسعه اپلیکیشن است.

مطالعه بیشتر:       همه چیز در مورد طراحی اپلیکیشن

با خدمات درجه یک، اپلیکیشن‌های سفارشی بسازید
با مزایای توسعه اپلیکیشن آشنا شدیم، حال با انواع مختلف روش های توسعه اپلیکیشن آشنا می شویم.

انواع مختلف توسعه اپلیکیشن چیست؟

اپلیکیشن ها را می توان به سه روش ساخت در ادامه به توضیح هر کدام می پردازیم. اگر مایل به کسب اطلاعات بیشتر در این مورد هستید پیشنهاد میکنم مقاله انواع اپلیکیشن‌های موبایل را حتما مطالعه کنید.

۱. ساخت وب اپلیکیشن (Web Application)

در این روش توسعه، برنامه ها مبتنی بر وب ساخته می شوند و کاربران از طریق اینترنت و مرورگر دستگاه خود به آن دسترسی دارد و اطلاعات برنامه ها بر روی سرورها ذخیره و نگهداری می شود.

هر زمان که یک شرکت بخواهد از طریق حضور آنلاین به مصرف‌کنندگان مختلف در سراسر جهان برسد، باید یک برنامه وب منحصر به فرد برای خود بسازند. برنامه‌های وب صفحات پویایی هستند که قادر به دریافت ورودی از کاربر بوده و  بر روی یک سرور وب اجرا می شوند. برنامه وب تنها به صورت آنلاین و از طریق مرورگر وب قابل دسترس هستند. علاوه بر این، نسبت به سایر برنامه‌ها امن‌تر، ساده‌تر و اقتصادی‌تر هستند. وب اپلیکیشن ها به دو صورت سایت های ریسپانسیو و برنامه های وب پیشرو (PWA) قابل ارائه هستند.

۲. توسعه برنامه‌های کاربردی موبایل

فرآیند توسعه برنامه‌های موبایل برای اجرا بر روی پلتفرم‌های موبایل مختلف (اندروید و iOS) به عنوان توسعه برنامه موبایل شناخته می‌شود، یک پلتفرم موبایل یک سیستم عامل موبایل است که هر کدام قوانین، محدودیت‌ها، و مشخصات متفاوتی برای ایجاد برنامه‌های موبایل دارند و برنامه ای که برای یک پلتفرم ساخته شده بر روی دیگری قابل اجرا نیست.

ساخت اپلیکیشن های موبایل، به سه روش نیتیو یا بومی، کراس پلتفرم و هیبرید قابل انجام است که در ادامه هر کدام را مختصرا توضیح می دهیم.

۳. توسعه برنامه‌های کاربردی دسکتاپ

امروزه، برنامه‌های وب و موبایل محبوب بیشتری دارند و کمتر در مورد برنامه‌های دسکتاپ بحث می‌شود. اما توسعه برنامه‌های دسکتاپ چیست؟

برنامه‌های کاربردی دسکتاپ که به عنوان اپ‌های دسکتاپ شناخته می‌شوند، بر خلاف برنامه‌های مبتنی بر وب و موبایل، به صورت مستقیم با سیستم‌عامل کار می‌کنند. این برنامه‌ها معمولاً برای سیستم‌عامل‌های دسکتاپ مانند ویندوز، مک‌او‌اس و لینوکس طراحی شده‌اند.

دانستن در مورد انواع مختلف توسعه برنامه‌های کاربردی قبل از استخدام توسعه‌دهندگان برنامه‌های سفارشی و شروع به ساخت هر برنامه‌ای مهم است. حالا که با این روش های توسعه آشنا شدید، در مورد شیوه های توسعه صحبت خواهیم کرد. اگر در مورد روش های ساخت برنامه سوالی دارید پیشنهاد میکنم که مقاله همه چیز در مورد ساخت اپلیکیشن و کاربردهای اپلیکیشن را مطالعه کنید.

مطالعه بیشتر:       انواع اپلیکیشن‌های موبایل | همه چیز در مورد ساخت و کاربردها

راه کارهایی برای موفقیت بیشتر اپلیکیشن ها

اگرچه ایجاد و نگهداری برنامه‌ها همیشه ساده نیست، سازمان‌ها می‌توانند با پیروی از روش های مناسب توسعه زمان راه اندازی و موفقیت خود را تضمین کنند. این روش منجر به ساخت اپلیکیشن هایی با استاندارهای کیفی بالا و ریسک کم می شود. در ادامه برخی از موارد مهم را توضیح می دهیم:

☰ تیم خود را آماده کنید: روی آموزش تیم برای ارائه برنامه‌های جدید یا به‌روزرسانی‌های اپلیکیشن‌های موجود تمرکز کنید. به آنها کمک کنید تا با ابزارهای مختلف توسعه برنامه‌ها آشنا شده و آنها را یاد بگیرند، این موضوع برای کسب نتایج خوب و حرکت مطابق روندها بسیار مهم است.

☰ همکاری با شرکت های توسعه: یک شرکت طراحی و ساخت اپلیکیشن می‌تواند در توسعه و نگهداری اپلیکیشن‌های با کیفیت بالا بسیار مفید باشد. شرکتی با تجربه را انتخاب کنید که خدماتی بروز و باکیفیت داشته و برای رسیدن به نتایج خوب، خدمات پشتیبانی مناسبی را ارائه دهد.

☰ برنامه های خود را مستندسازی کنید: اطمینان حاصل کنید که همه برنامه‌ها و استراتژی‌های فرآیند توسعه برنامه به طور مناسب ثبت شده و در دسترس بخش های مرتبط قرار دارد.

☰ ارزیابی‌های تجربه کاربری (UX): موفقیت یک برنامه به تجربه کاربری بستگی دارد. تست‌ها را از دیدگاه کاربر نهایی اجرا کنید تا اشکالات احتمالی را شناسایی و رفع کنید.

☰ ارتباط موثر: ارتباط، زمانی که از یک شرکت برای توسعه برنامه ها استفاده می‌کنید، مهم است. برای همکاری به شیوه‌ای مؤثر، باید به طور منظم با تیم‌های توسعه و مشاوره شرکت توسعه ارتباط برقرار کنید.

☰ انعطاف‌پذیر و سازگار باشید: برنامه‌های شما باید به اندازه کافی انعطاف‌پذیر باشند تا بتوانند با ساختار سازمان، بازار و تغییرات منابع، سازگار شوند.

☰ بروز باشید: برای اطمینان از سازگاری برنامه های شما و محافظت از خود در برابر هر گونه مشکل، در مورد الزامات برنامه، خط مشی ها و پروتکل ها بروز باشید.

نکاتی برای توسعه موفق نرم افزار

توسعه و نگهداری نرم افزارهای کاربردی برای ارائه تجربه کاربری عالی به کاربران نهایی ضروری است. در حال حاضر، برنامه های وب و موبایل مؤثرترین و قوی ترین روش برای دستیابی به بازار گسترده و کسب درآمد خوب هستند. به همین دلیل، با توجه به اینکه روزانه میلیون ها برنامه منتشر می شود، به خاطر سپردن چند نکته ضروری است:

Ξ الزامات برنامه خود را تا حد امکان دقیق توصیف کنید.
Ξ در صورت انتخاب یک شرکت/شریک فناوری، بهترین شرکت را با درک صحیح از خدمات و نحوه توسعه برنامه ای که شرکت مربوطه ارائه می دهد، شناسایی کنید.
Ξ پلتفرم های مختلف توسعه برنامه را تجزیه و تحلیل کنید و پلتفرمی را انتخاب کنید که به بهترین وجه، نیازهای شرکت شما را برآورده کند.
Ξ اطمینان حاصل کنید که فرآیندها بر بهبود مستمر و بروزرسانی ها برای گنجاندن ویژگی های جدید یا رفع اشکالات تمرکز دارند.
Ξ امنیت را به عنوان یک مورد اصلی در هنگام ایجاد برنامه خود قرار دهید.
Ξ اپلیکیشن خود را به طور مکرر بروز و آزمایش کنید تا از عملکرد بی نقص، امنیت بالا و یک تجربه کاربری روان و بدون اشکال اطمینان حاصل کنید.

آینده توسعه برنامه

در یک چشم به‌هم زدن، روندهای جدید توسعه نرم‌افزار، پدیدار می‌شوند و کاربران در سال های آینده تغییرات گسترده ای را تجربه خواهند کرد،  بنابراین، منظره توسعه برنامه در سال‌های آینده تغییرات متعددی را تجربه خواهد کرد. بیایید به این روندهای آینده نگاهی بیندازیم.

✔️ در آینده، برنامه ها به گونه ای طراحی و توسعه خواهند یافت که امنیت و ایمنی آنها از همان ابتدا تضمین شود.
✔️ توسعه دهندگان برنامه از روش های پیاده سازی ابری و امکانات آن برای برآورده کردن نیازهای کاربران استفاده خواهند کرد.
✔️ اتوماسیون به توسعه دهندگان برنامه کمک می کند تا با ادغام فناوری های مختلف، زمان و هزینه خود را بهینه کنند.
✔️ ابزارها و فناوری های جدید توسعه برنامه به راحتی در دسترس توسعه دهندگان قرار خواهند گرفت و از لحاظ قیمت کاملا مقرون به صرفه خواهند بود.

نتیجه گیری

امیدواریم که ما به این سوال که "توسعه برنامه چیست؟" و جنبه های مختلف مرتبط با آن پاسخ داده باشیم. موضوع توسعه برنامه گسترده است، مهم است که به یاد داشته باشید که برنامه ها با هم یکسان نیستند. انواع مشاغل از ابزارها و منابع مختلف توسعه برنامه و همچنین شیوه های مناسب استفاده می کنند تا اطمینان حاصل کنند که برنامه های آنها از رقبا متمایز هستند و برای کاربران نهایی مفید هستند.

اگر به دنبال شرکتی مناسب و باتجربه در زمینه طراحی اپلیکیشن برای کسب و کار خود هستید، پیشگامان دامنه فناوری می توند گزینه مناسبی برای شما باشد. با ما تماس بگیرید تا علاوه بر دریافت مشاوره رایگان، در مورد خدمات ما اطلاعات بدست آورید.

در صورت تمایل به کسب اطلاعات بیشتر درمورد اپلیکیشن و سایت و دریافت مشاوره رایگان ، اطلاعات تماس خود را وارد کنید.

درخواست مشاوره    تماس تلفنی  

divider
divider

محصولات مرتبط

⚡ طراحی و پیاده سازی انواع اپلیکیشن اندروید، iOS، وب اپلیکیشن و PWA ✒️ برنامه نویسی سفارشی با متدهای جدید ✒️ طراحی بصورت cross-platform ✒️ قابل انتشار بر روی تمامی مارکت های نرم افزاری معتبر مانند گوگل پلی و اپ استور ✒️ بروزرسانی سریع و آسان ✒️ سیستم مدیریت آسان و پیشرفته ◀️ مشاوره رایگان + یکسال پشتیبانی رایگان
ادامه



ثبت نظر