در فضای دیجیتالی که در آن قرار داریم، توسعه اپلیکیشن موبایل تقریباً نقشی اساسی در بهبود کیفیت زندگی دارد. از آنجایی که قابلیتهای سختافزاری بهطور تصاعدی در این سالها افزایش یافته است، توسعه اپلیکیشنهای موبایل به بخش مهمی از اکوسیستم دیجیتال تبدیل شده است!
طراحی اپلیکیشن چیست؟
چگونه اپلیکیشن های موبایل موفقی برای کسب و کار خود ایجاد کنیم؟در یک تعریف ساده، فرآیند توسعه برنامه موبایل شامل مراحل ایده پردازی، تدوین استراتژی و پیاده سازی یک مجموعه فرآیند است که برای بهرهبرداری از یک وسیله دیجیتال و ایجاد ماژولهای قابل دسترس در داخل آن وسیله (به عنوان برنامهها) برای دستگاههای موبایل (به طور معمول برای برنامههای تلفن همراه) انجام میشود.
برای توضیح بیشتر در مورد ساخت و توسعه برنامه موبایل به زبان ساده، میتوان گفت که این موضوع به معنای ایجاد یک روش است که به افراد اجازه میدهد تا با استفاده از تلفن همراه خود به خدمات تجاری خاصی دسترسی پیدا کنند. برنامههای تجاری موبایل به منظور کمک به یک کسب و کار خاص برای دسترسی به خدماتی است که آن کسب و کار ارائه می کند ایجاد می شود.
در ساخت یک اپلیکیشن، تیمهای متعددی با هم کار میکنند که بخش عمدهای از فرآیند بر دوش تیم طراحی و توسعه است. اکنون با توجه به پلتفرمی که یک اپلیکیشن موبایل در آن ساخته شده است، یک کسب و کار می تواند تیم های مختلف توسعه اپلیکیشن موبایل، یعنی توسعه دهندگان اندروید، توسعه دهندگان iOS، توسعه دهندگان کراس پلتفرم و غیره را استخدام کند.
در فضای دیجیتالی که در آن قرار داریم، توسعه اپلیکیشن موبایل تقریباً نقشی اساسی در بهبود کیفیت زندگی دارد. از آنجایی که قابلیتهای سختافزاری بهطور تصاعدی در این سالها افزایش یافته است، توسعه اپلیکیشنهای موبایل به بخش مهمی از اکوسیستم دیجیتال تبدیل شده است! اکنون، برنامه های کاربردی تلفن همراه می توانند طیف گسترده ای از عملکردها را انجام دهند، عملکردهای ساده و بسیار پیچیده. همراه با فناوری هایی مانند هوش مصنوعی، یادگیری ماشین، تجزیه و تحلیل داده ها، AR و VR، و بسیاری دیگر، بازار توسعه اپلیکیشن موبایل برای برندها، شرکت ها و حتی دولت ها نقشی مهم پیدا کرده است.
دسترسی سریع به محتوا (برای مشاهده هر بخش بر روی آن کلیک کنید)
☷ چرا توسعه برنامه تلفن همراه برای کسب و کارها ضروری است؟
☷ انواع مختلف توسعه اپلیکیشن موبایل چیست؟
☷ فرآیند توسعه اپلیکیشن موبایل چگونه است؟
☷ چالش های رایج شرکت ها در توسعه اپلیکیشن موبایل چیست؟
☷ چگونه یک شرکت توسعه دهنده اپلیکیشن موبایل انتخاب کنیم؟
☷ روندهای توسعه اپلیکیشن موبایل که در سال 2023 نباید از دست بدهید
☷ سخن نهایی
چرا توسعه برنامه تلفن همراه برای کسب و کارها ضروری است؟
با ورود جهان به اقتصاد دیجیتال، برندها، شرکت ها و دولت ها در حال گسترش فعالیت دیجیتال خود با توسعه برنامه های کاربردی تلفن همراه برای جذب و ارائه ارزش در بازار هستند.
اکثر برنامه های موبایل بر پایه سیستم عامل های اندروید یا iOS پیاده سازی می شوند. برنامههای تلفن همراه به ما کمک میکنند تا با یک رابط کاربری ساده و کاربرپسند در دنیای دیجیتال پیچیده، حرکت کنیم و از مزایا و قابلیت های آن استفاده کنیم. این موضوع به عنوان پلی برای افراد و کسب و کارها عمل می کند تا قدم به دنیای دیجیتال بگذارند. در دنیای دیجیتالی که به سرعت در حال تحول است، برندها و سازمان ها باید فراتر از چارچوب سنتی موجود برای توسعه اپلیکیشن موبایل فکر کنند و به توسعه اپلیکیشن موبایل به عنوان یک هنر پیچیده و ضروری نگاه کنند.
با آخرین نوآوری هایی که در حوزه دیجیتال و خود فناوری اتفاق می افتد، می تواند فرصتی برای کسب و کارها باشد تا به برندهای معتبر و خلاق تبدیل شوند، به عنوان مثال، برخی از اولین و پیشرفته ترین برنامه های تلفن همراه را که در سال گذشته توسعه یافته اند به یاد بیاورید و امروز به یک برنامه تلفن همراه معمولی در فروشگاه App یا Play Store نگاه کنید!!! تفاوت در توانایی و قابلیت های آنها بسیار زیاد است و حتی کاربران نیز توقع اپلیکیشن های بروزتر و خلاقانه تری را برای کسب و کارها دارند.
برای همگام شدن با این تغییرات که به سرعت در حال رشد هستند، کسب و کارها باید خواسته ها و نیازهای مشتری را حتی قبل از اینکه مشتری متوجه شود شناسایی کنند! بنابراین، یک استراتژی قوی توسعه اپلیکیشن موبایل، سکوی راه اندازی برای کسب و کارها خواهد بود تا امکانات دیجیتالی را که می توانند در بازار سرمایه گذاری کنند، کشف کنند.
چرا ایجاد یک اپلیکیشن برای کسب و کارها ایده خوبی است؟
در اینجا برخی از دلایل اصلی که چرا کسب و کارها باید بر توسعه اپلیکیشن موبایل تمرکز کنند آورده شده است:✔️ پیام/خدمات/ارزش نام تجاری خود را مستقیماً به مشتریان خود برسانید
✔️ یک برند قوی تر و انعطاف پذیرتر بسازید
✔️ به راحتی حوزه های جدید کسب و کار خود را شناسایی کنید
✔️ جمعیت شناسی مصرف کننده و رفتار آنها را با دقت بیشتری درک کنید
✔️ تعامل را در بخش های مختلف مصرف کننده افزایش دهید
✔️ از میان جمعیت متمایز شوید و خود را از رقبا متمایز کنید
انواع مختلف توسعه اپلیکیشن موبایل چیست؟
2 نوع اصلی توسعه اپلیکیشن موبایل وجود دارد (البته وب اپ ها هم هستند)✔️ توسعه برنامه نیتیو (بومی)
✔️ توسعه اپلیکیشن موبایل هیبریدی/کراس پلتفرم
توسعه اپلیکیشن بومی (Native app development)
توسعه برنامه بومی به دو دسته اصلی تقسیم می شود:
✔️ توسعه اپلیکیشن اندروید
✔️ توسعه اپلیکیشن iOS
توسعه برنامه تلفن همراه بومی فرآیندی برای ساخت اپلیکیشن هایی است که روی پلتفرمهای خاص یا بومی برنامههای تلفن همراه مانند Android یا iOS اجرا میشوند به عبارتی فقط برای آن سیستم عامل نوشته می شود. اینها دو پلتفرم بزرگ، برای توسعه اپلیکیشن موبایل هستند و روی هم رفته نزدیک به 96 درصد از سهم بازار جهانی توسعه اپلیکیشن موبایل را تشکیل می دهند. بنابراین، کسبوکارها به احتمال زیاد توسعه برنامههای موبایلی بومی را ترجیح میدهند، زیرا به آنها اجازه میدهد تا از سهم بازار بیشتری بهره ببرند.
حتی اگر به اعداد مجزای بازار توسعه اپلیکیشن موبایل نگاه کنید، اندروید نزدیک به 2.7 میلیون اپلیکیشن دارد که آن را به یکی از بزرگترین نیروگاه های دیجیتال تبدیل می کند. با وجود سهم بازار نسبتا کمتر از اندروید، پلتفرم iOS همچنان نزدیک به 2 میلیون اپلیکیشن را برای کاربران خود ارائه می دهد!
توسعه اپلیکیشن هیبریدی/کراس پلتفرم (Hybrid/Cross-platform app development)
وقتی صحبت از برنامههای بومی میشود، کسبوکارها باید برای هر پلتفرم برنامههای جداگانه بسازند. یعنی دوبرابر منابع صرف شده روی مهارت، زمان، طراحی، پول و غیره. وارد برنامه های ترکیبی شوی، برنامههای کاربردی ترکیبی یا کراس پلتفرم، این مشکل را برای کسبوکارها حل میکنند و به آنها اجازه میدهند تا در چندین پلتفرم با یک کد واحد، اپلیکیشن بسازند.
این موضوع به ویژه برای استارتاپ ها و کسب و کارهای کوچک که بودجه لازم برای ساخت برنامه های کاربردی برای هر پلتفرم را ندارند مفید است. اما از آنجایی که برنامه های ترکیبی یک کد واحد را به اشتراک می گذارند، ممکن است مانند برنامه های بومی تجربه کاربری 100٪ را ارائه ندهند، اما از نظر عملکرد با برنامه های بومی فاصله زیادی ندارند. یکی از بزرگترین مزیتهای توسعه اپلیکیشنهای موبایلی بین پلتفرمی، استفاده از حداقل منابعی است که برای ساخت آن نیاز است، و یکی از بزرگترین معایب آن این است که بهروزرسانیها نسبتاً کندتر خواهند بود و ارائه ویژگیهای جدید نیز گاهی اوقات کمی دشوار خواهد بود.
فرآیند توسعه اپلیکیشن موبایل چگونه است؟
مراحل ساخت اپلیکیشن بسیار ساده است، اما برای هر کسب و کار روندی متفاوت دارد.ایده پردازی کنید
می دانید آن عاملی که در بین برخی از بزرگترین برنامه های کاربردی ساخته شده رایج است چیست؟ ایده! بسیاری از صاحبان کسب و کار فکر می کنند که پیچیدگی یک ایده می تواند منجر به موفقیت فرآیند توسعه اپلیکیشن موبایل شود اما اگر به برنامه های میلیون دلاری بازار نگاه کنید، آنها بیشتر بر حل یک مشکل خاص برای کاربر (یا بخشی از مشکل!) تمرکز می کنند. این موضوع نشان می دهد که ایدههای ساده، کاربر محور و ساده نسبت به ایدههای «پیچیده» موفقتر عمل می کنند.
طوفان فکری
با متخصصان صنعت و صاحبان ایده جلسه برگزار کنید تا ایده های مورد نظر صاحبان کسب و کار را به واقعیت تبدیل کنند. در حالی که هسته برنامه ها و اهداف در مورد ایده و محوریت کاربر است، تمرکز بر نحوه ارائه راه حل ها نیز مهم است. ما در شرکت پیشگامان دامنه فناوری با بیش از 13 سال تجربه در بازار، مفتخریم که بگوییم که یکی از شرکت های خلاق در زمینه توسعه اپلیکیشن موبایل در بازار برای طوفان فکری ایده های جدید و یکی کردن ایده های موجود آنها برای مشتریان خود هستیم.
UI/UX
از تحقیقات کاربر گرفته تا مسیر حرکت کاربر (ناوبری) همه اینها در اینجا اتفاق می افتد. همانطور که قبلاً بحث شد، وایرفریمینگ یکی از حیاتیترین جنبههای توسعه هر محصول دیجیتالی است و به عنوان پایه یا طرحی عمل میکند که سایر تیمهای درگیر میتوانند به آن مراجعه کنند. در حالی که بسیاری از شرکتهای توسعهدهنده اپلیکیشن موبایل، قبل از اینکه UI/UX خود را به درستی انجام دهند، این اشتباه را انجام میدهند که مستقیماً وارد توسعه یا نمونهسازی میشوند، ما قویاً احساس میکنیم که تحقیقات کاربر باید حتی قبل از نمونهسازی یا کدنویسی و حتی طراحی انجام شود!
نمونه اولیه طراحی
بر اساس تحقیقات UX، بینشی اولیه در مورد نیازها و خواسته های مخاطبان هدف خواهیم داشت. بر اساس آن بینش، می توانیم فرآیند طراحی را شروع کنیم. در حالی که تمرکز بر پر کردن هر شکافی در سفر کاربر مهم است، باید به زیبایی شناسی برنامه و ناوبری نیز توجه شود. درستی انجام این کار، لحن برند را برای برنامه شما تعیین می کند و تجربه ای بسیار شخصی و مناسبی را برای کاربران شما ارائه می دهد.
توسعه
انتخاب فریم ورک مناسب توسعه اپلیکیشن موبایل نقش بسیار زیادی در نتیجه برنامه شما ایفا می کند، و مهم است که قبل از انتخاب فریم ورک توسعه، درازمدت فکر کنید. علاوه بر این، هدف نهایی برای تیم توسعه، نوشتن کدهای تمیز و کارآمد است. این مهم است که منطق را به درستی دریافت کنید، و هر گونه اختلاف در این مرحله بر کل تجربه کاربر و در نهایت بر عملکرد برنامه تأثیر می گذارد.
انتشار و راه اندازی نسخه اولیه
عرضه نسخه اولیه اپلیکیشن موبایل، می تواند بینش فوق العاده ای را در مورد برنامه تلفن همراه کسب و کارتان به شما بدهد. شما یک نسخه کوچک و در عین حال کاربردی از برنامه خود را برای گروه نسبتاً کوچکتر مخاطب ایجاد می کنید. ارائه این نسخه، به تحلیلگران خبره شما کمک می کند تا رفتار کاربران برنامه را درک کنند و همچنین می تواند به شما به عنوان یک کسب و کار کمک کند تا در مورد زمینه های کلیدی عملکرد در برنامه خود اطلاعات بیشتری کسب کنید. هدف تجزیه و تحلیل کیفیت، فقط شناسایی و رفع اشکالات نیست، بلکه درک تصویر کامل برنامه و شناسایی نقاط دارای نقص است. پس از پر شدن این شکاف ها، برنامه شما برای راه اندازی در پلتفرمی که برای آن ساخته شده است آماده می شود.
بروزرسانی و پشتیبانی
برخلاف تصور بسیاری از مردم، توسعه اپلیکیشن موبایل یک فرآیند یک مرحله ای نیست و یک فرآیند در حال تکامل است. نیازهای کاربران همچنان در حال افزایش است و دستگاه های موبایل آنها نیز در طول زمان ارتقا می یابد، بنابراین، برای برنامه شما مهم است که با این حرکت بازار همراه باشید. عرضه بهروزرسانیهای اپلیکیشن موبایل یکی از کاربردیترین راههایی است که میتوانید با کاربران همگام شوید و تجربهای بینقص از برند را به آنها ارائه دهید. ما همچنین پشتیبانی گسترده ای را برای برنامه هایی که می سازیم ارائه می دهیم. ما یک تیم اختصاصی در زمینه توسعه برنامه در مشهد داریم که وقتی در جایی در جریان فرآیند توسعه برنامه تلفن همراه گیر افتاده اید یا با مشکلات دیگری روبرو هستید، می توانید در اسرع وقت با آنها تماس بگیرید.
نکته حرفه ای: وایرفریم ها را جدی بگیرید.
Wireframes یک نمایش بصری از ساختار یک برنامه است. آنها به شما کمک میکنند طرحبندی و جریان حرکت کاربر را تجسم کنید و به شما این امکان را میدهند که قبل از ساخت وبسایت یا برنامه خود، امکانسنجی را آزمایش کنید. وایرفریمها همچنین میتوانند به عنوان کمکی برای ساخت UI اولیه استفاده شوند.
قالب های Wireframe بسته به پیچیدگی پروژه شما و مخاطبان مورد نظر آن متفاوت است، اما اکثر قالب های Wireframe در دو دسته مختلف قرار می گیرند: "پایه" و "پیشرفته". قالب های اصلی شامل جعبه های ساده با متن داخل آنها می شود. قالبهای پیشرفته دارای طرحبندیهای پیچیدهتر با تصاویر پسزمینه و عناصری هستند که روی هر شکل جعبه قرار گرفتهاند. (منظور از جعبه نمای صفحه موبایل است)
چالش های رایج شرکت ها در توسعه اپلیکیشن موبایل چیست؟
امنیت داده ها
امنیت برنامه های موبایل و امنیت داده ها از نگرانی های اصلی توسعه دهندگان برنامه است. برنامه های تلفن همراه می توانند حجم زیادی از داده های حساس از جمله اطلاعات کاربر، جزئیات پرداخت و غیره را ذخیره کنند. توسعه دهندگان باید اطمینان حاصل کنند که داده ها به طور ایمن ذخیره، رمزگذاری شده و منتقل می شوند تا از دسترسی غیرمجاز و نقض داده ها جلوگیری شود.
انتخاب پشته فناوری مناسب
انتخاب پشته فناوری مناسب کلید توسعه موفقیت آمیز اپلیکیشن موبایل است. توسعهدهندگان باید بهترین ابزارها، فریم ورک اپلیکیشن موبایل و کتابخانهها را برای توسعه یک اپلیکیشن موبایل با کارایی بالا انتخاب کنند. پشته فناوری باید متناسب با نیازهای پروژه باشد و توسعه دهندگان باید عواملی مانند مقیاس پذیری، سازگاری و عملکرد را در نظر داشته باشند. (در بالا به اپلیکیشن های بومی و کراس پلتفرم اشاره کردیم)
مدیریت پیچیدگی
توسعه اپلیکیشن های موبایل می تواند پیچیده و دشوار باشد. توسعه دهندگان باید بتوانند برنامه را به قطعات کوچکتر و قابل مدیریت تقسیم کنند و مراحل مورد نیاز برای تکمیل پروژه را شناسایی کنند. این شامل درک جریان کاربر، طراحی UI/UX و کدگذاری برنامه است. این امر به ویژه در توسعه برنامه های کاربردی سازمانی که در آن پیچیدگی با افراد بیشتر افزایش می یابد، صادق است.
مدیریت انتظارات
برای توسعه دهندگان مهم است که انتظارات مشتری خود را هنگام توسعه یک برنامه تلفن همراه مدیریت کنند. این شامل واقع بینانه بودن در مورد جدول زمانی، بودجه و قابلیت ها و همچنین تعیین اهداف واقع بینانه برای پروژه است.
کار با تیم ها
توسعه اپلیکیشن موبایل یک تلاش تیمی است و توسعه دهندگان باید بتوانند به طور موثر با سایر اعضای تیم همکاری کنند. این شامل برقراری ارتباط منظم، تعیین انتظارات روشن و کار با یکدیگر برای حل مشکلاتی است که پیش میآید.
مدیریت منابع
توسعه دهندگان باید منابع خود را در هنگام توسعه یک برنامه تلفن همراه به دقت مدیریت کنند. این شامل محاسبه زمان صرف شده برای پروژه، تخصیص منابع به مهمترین وظایف و اطمینان از عدم کم آمدن بودجه است.
تست و رفع اشکال
تست و اشکال زدایی مراحل ضروری در فلوچارت فرآیند توسعه اپلیکیشن موبایل هستند. توسعه دهندگان باید برنامه را به طور کامل آزمایش کنند و هر گونه اشکال یا مشکل را قبل از انتشار برای عموم شناسایی کنند. این شامل آزمایش برنامه بر روی چندین دستگاه و پلتفرم برای اطمینان از سازگاری است.
چگونه یک شرکت توسعه دهنده اپلیکیشن موبایل انتخاب کنیم؟
☷ توانایی های فنی شرکت را برررسی کنید
☷ مشتریان و نمونه کارها آنها را نگاه کنید
☷ درک کاملی از خدمات ارائه شده توسط شرکت داشته باشید
☷ در صورت امکان، سعی کنید توانایی حل مسئله آنها را ارزیابی کنید
☷ ببینید آیا آنها تمام چارچوب های استاندارد ساخت اپلیکیشن را رعایت می کنند یا خیر
☷ مجوزها و افتخارات آنها را بررسی کنید
☷ ببینید آیا آنها در مورد فرآیند انجام کار شفاف هستند یا خیر
☷ ارتباط آنها را بررسی کنید
روندهای توسعه اپلیکیشن موبایل که در سال 2023 نباید از دست بدهید
کارشناسان بازار ما بهعنوان یکی از برترین شرکتهای توسعه اپلیکیشن موبایل در بازار، برخی از روندهای برتر اپلیکیشن موبایل را که برندها و سازمانها باید در استراتژی خود در سال 2023 لحاظ کنند، شناسایی کردهاند. همانطور که چشمانداز فناوری رقابتیتر و شدیدتر میشود، با سرعت نیز در حال رشد و توسعه است. نوآوری و قابلیتهای پیشرفته برای کسبوکارها که میتوانند به تولید و ارائه تجربیات بینظیر برای مصرفکنندگان کمک کنند. با این حال، بسیاری از شرکتها برای رویارویی با چالشهای جدیدی که یک بازار پرنوسان و پویا ممکن است برای آنها ایجاد کند، مجهز و آماده نیستند. با افزایش تورم و بیثباتی اقتصادی، شرکتها باید در فناوریهایی سرمایهگذاری کنند که انعطافپذیری را برای فعالیتهایشان ایجاد کند. آنها تنها با گسترش قابلیتهای فناوری برنامه های خود میتوانند به بازارهای عمیقتر نفوذ کنند و جریان درآمد ثابتی را برای تجارت خود ایجاد کنند.
در اینجا لیستی از روندهای برتر فناوری که بر توسعه برنامه های تلفن همراه در سال 2023 تأثیر می گذارد آورده شده است:
☐ داده های یکپارچه (مدیریت داده ها) (Data fabric)
☐ هوش تصمیم گیری (Decision intelligence)
☐ متاورس (Metaverse)
☐ هوش مصنوعی و هوش مصنوعی مولد (Artificial Intelligence and Generative AI)
☐ برنامه های کاربردی قابل ترکیب (Composable applications)
☐ مجموع تجربه (Total experience)
☐ پلتفرم های ابری صنعت (Industry cloud platforms)
☐ هواپیماهای بدون سرنشین (Drones)
☐ هایپراتوماسیون (Hyperautomation)
☐ محاسبات لبه (Edge computing)
☐ فناوری پایدار (Sustainable technology)
سخن نهایی
فضای توسعه اپلیکیشن موبایل بسیار وسیع و در حال رشد است و به راحتی می توان در تمام جزئیات گم شد. این راهنما به گونه ای طراحی شده است که شما را در مسیر توسعه برنامه جدید خود در مسیر حرکت نگه دارد یا اگر به دنبال توصیه های کلیدی هستید راهنمایی می کند، در هر صورت، این راهنما باید نکات ارزشمندی را در مورد توسعه اپلیکیشن موبایل به شما ارائه دهد.
اگر به کمک متخصص در ساخت برنامه خود نیاز دارید یا میخواهید به سادگی درباره برخی از جنبههای این راهنما و نحوه انطباق آن با فرآیند شما صحبت کنید، با کارشناسان توسعه برنامه تلفن همراه ما در پیشگامان دامنه فناوری تماس بگیرید.
در صورت تمایل به کسب اطلاعات بیشتر درمورد اپلیکیشن و سایت و دریافت مشاوره رایگان ، اطلاعات تماس خود را وارد کنید.
نویسنده: علیرضا نوفرستی | متخصص دیجیتال مارکتینگ شرکت پیشگامان دامنه فناوری
ثبت نظر