اگر سایت و یا فروشگاه اینترنتی راه اندازی کرده اید که برای آن زحمت کشیده اید و برایتان با ارزش است پس حتما باید به فکر تامین امنیت آن نیز باشید . برای داشتن یک سایت یا فروشگاه اینترنتی خوب باید زمان و هزینه صرف کنید , اما با رعایت برخی نکات ریز ممکن است تمام زحماتتان به هدر رود . در ایم مقاله سعی شده سات تا تهدیداتی را که در مسیر ورود به بازار آنلاین با آنها مواجه شوید را بیان میکنیم و راه های افزایش امنیت سایت و فروشگاه را نیز ذکر خواهیم کرد .
چگونه سایتی امن داشته باشیم
اگر سایت و یا فروشگاه اینترنتی راه اندازی کرده اید که برای آن زحمت کشیده اید و برایتان با ارزش است پس حتما باید به فکر تامین امنیت آن نیز باشید . برای داشتن یک سایت یا فروشگاه اینترنتی خوب باید زمان و هزینه صرف کنید , اما با رعایت برخی نکات ریز ممکن است تمام زحماتتان به هدر رود . در این مقاله سعی شده است تا تهدیداتی را که در مسیر ورود به بازار آنلاین با آنها مواجه خواهید شد را بیان کنیم و راه های افزایش امنیت سایت و فروشگاه را نیز ذکر خواهیم کرد .
امنیت سایت چیست؟
امنیت سایت به اقداماتی گفته می شود که سایت و فروشگاه اینترنتی شما را در برابر حملات هکرها و حملات سایبری محافظت می کند . این اقدامات شامل نصب نرم افزارها و سخت افزارهای امنیتی به همراه آگاهی های لازم در زمینه محافظت از کلمه عبور و خطرات هک مانند فیشینگ می باشد . امنیت سایت و فروشگاه اینترنتی همیشه به معنای هک و اقدانات خرابکارانه نیست , نداشتن پشتیبان از اطلاعات نیز خطرناک است .
مطالعه بیشتر: راهنمای صفر تا صد راه اندازی فروشگاه اینترنتی و مارکت پلیس
رعایت نکات امنیتی سایت ، ما را از چه مواردی حفاظت می کند ؟
امنیت کامل و بینقض یک سایت یا فروشگاه اینترنتی ، آن را از تهدیدات زیر محافظت میکند:
بدافزارها (Malware): این واژه، ترکیب عبارت «Malicious Software» است. بدافزارها میتوانند به شکلهای مختلف تبدیل شوند و بهسختی قابلشناسایی خواهند بود. این بد افزارها می توانند بر روی سایت شما وجود داشته باشند و اطلاعات سایت شما را به سرقت ببرند بدون اینکه شما از وجود آنها اطلاع داشته باشید .
حملات دیداس (DDoS): حملات DDoS، پیچیده به نظر میآیند؛ اما ایدهی کلی آن ساده است. افرادی با ارسال ترافیک بیش از حد سمت یک سایت و یا فروشگاه اینترنتی ، آن را از دسترس کاربران اصلی خارج میکنند. گاهی این افراد خرابکار، برای برداشتن این ترافیک و در دسترس قرار دادن مجدد سایت مورد نظر، از صاحب وبسایت درخواست پول میکنند.
وندالیسم یا خرابکاری (Vandalism): اگر هکری بتواند به سایت شما دسترسی پیدا کند، قادر به ایجاد تغییراتی در آن خواهد بودکه گاهی بصورت افزودن بک بد افزار خواهد بود و گاهی بصورت تغییر در محتوای سایت.
از دست دادن ناگهانی دیتا: گاهی اوقات ممکن است سایت شما در معرض فعالیتهای خرابکارانه و بدافزارها قرار نگیرد و دچار از بین رفتن اطلاعات شوید , از بین رفتن اطلاعات نیز مانند اقدانات خرابکارانه موجب اختلال در سایت شما می شود . با پشتیبان گیری منظم از اطلاع می توان از این موارد جلوگیری کرد .
عواقب حملات سایبری به یک سایت چیست؟
خسارت مالی: ممکن سایت و یا فروشگاه اینترنتی منبع درآمد شما باشد که با هک کردن آن موجب از دست دادن درآمد خود شوید . در این حالت ممکن است دیتای سایت خود را نیز از دست دهید .
از دست دادن دیتا: در حملات افراد هکر به سایت ممکن است کل اطلاعات سایت شما نابود شود . اگر در سایت خود اطلاعات ارزشمندی دارید ممکن است تا راه اندازی دوباره سایت زمان زیادی سپری شود .
سرقت اطلاعات: اگر سایتتان در معرض خطر بدافزارها قرار گرفته، ممکن است هکرها در حال سرقت اطلاعات مشتریان از جمله کلمه عبور یا حتی اطلاعات پرداختی آنها باشند که به هنگام خرید اینترنتی در سایت شما وارد یا ذخیره شده است. گاهی هکرها صفحات فیشینگ را روی وبسایت ما قرار میدهند که البته قانونی به نظر میرسند، اما درواقع برای سرقت اطلاعات ایجاد شدهاند. حتی امکان دارد ایمیلهای فیشینگ برای شما ارسال شود که بهمنظور سرقت اطلاعات حساس کسبوکار یا نصب بدافزار بر روی سایت هدف طراحی میشوند.
ریدایرکت و لینکهای مخرب: هکرها میتوانند بازدیدکنندگان را از سایت موردنظرشان به وبسایتی با محتوای مخرب هدایت کنند به صورتی که احتمال هک شدن را بالا میبرند. همچنین، هکرها میتوانند لینکهایی از سایتی را با هدف بالا بردن رتبهی آن در موتورهای جستجوگر، به سایت شما اضافه کنند، با وجود اینکه ممکن است این لینکها به سایتهایی مخرب و غیرقابل اعتماد ارجاع داده شوند.
اضافه شدن به لیست سیاه موتور جستجوگر: هدف گوگل و موتورهای جستجوی دیگر ، ایجاد امنیت برای کاربرانش است و به همین دلیل، وبسایتهای ناامن را در لیست سیاه خود قرار میدهد. در واقع، این امر به این معناست که اگر سایت شما مورد چنین حملههایی قرار گیرد و هک شود، از نتایج جستجوی مرورگر حذف شده و از آن پس در دسترس کاربران نخواهد بود، چرا که بهمحض جستجوی نام سایت شما، با خطایی بهعنوان ناامن بودن آن مواجه خواهند شد.
مطالعه بیشتر: چگونه از اپلیکیشن های موبایل کسب درآمد کنیم؟
برای ایمن کردن سایت باید چه اقداماتی انجام دهیم؟
گواهینامه SSL نصب کنید.
زمانی که کاربران سایت ، اطلاعاتی از جمله آدرس ایمیل یا جزئیات کارت بانکی خود را در سایت شما وارد میکند، ممکن است این اطلاعات توسط شخص سومی (مثل هکرها) قابل مشاهده باشد، مگر اینکه اقدامات لازم را برای محافظت از این اطلاعات انجام دهید. با نصب گواهینامه SSL روی سایت خود، مطمئن میشوید که تمام اطلاعات ورودی در سایت شما رمزگذاری شده و هیچ فردی به آنها دسترسی نخواهد داشت.
از ابزار تشخیص بدافزار استفاده کنید.
بدافزارها معمولا بصورت کاملا هوشمندانه و غیر قابل شناسایی طراحی می گردند , ابزارهایی وجود دارد که شما با نصب آنها بر روی سایتتان بلافاصله از وجود آنها اطلاع پیدا خواهید کرد و می توانید سریعا آنها را حفظ نمایید .
روی سایت خود اپلیکیشن فایروال نصب کنید
ابزارهای تشخیص بدافزار، برای سایتهای ساده و کوچک مناسب است ، اما برای سایتهای تجاری باید نصب فایروال را نیز در اقدامات ضروری خود قرار دهید. فایروال در ابتدا از نصب هرگونه بدافزاری روی سایت شما جلوگیری کرده و وبسایتتان را در برابر آن ایمن تر میکند.
از ابزارهای محافظت سایت در برابر حملات دیداس (DDoS) استفاده کنید.
حملات دیداس ، وبسایتهای ساده یا وبلاگها را مورد هدف قرار نمیدهند، اما اگر همین سایتها نیز منبع درآمدی برای شما هستند، میتوانند هدف مناسبی برای حملات دیداس باشند.
تمام نرمافزارهای خود را در اولین فرصت بهروزرسانی کنید.
نرم افزارهای بروز نشده به علت وجود حفره های گوناگون , هدف مناسبی برای هک و حملات سایبری محسوب می شوند , سعی کنید همیشه سیستم عامل , آنتی ویروس , پلاگین ها و CMS خود را بروز رسانی کنید .
روش شناسایی ایمیلهای فیشینگ را بیاموزید.
با تشخیص بهموقع ایمیل فیشینگ، با کلیک نکردن روی لینکهای مخرب موجود در این نوع ایمیلها، سایت خود را از خطر آلوده شدن نجات دهید.
بهطور منظم از محتوای سایت خود، فایل پشتیبانی (بکاپ) تهیه کنید
با در اختیار داشتن بکاپ از محتوای سایت خود، در صورت بروز هرگونه مشکلی، مطمئن خواهید بود که خیلی سریع، سایت خود را بازیابی کرده و به روند فعالیت خود ادامه میدهید.
پسوردهایی قوی انتخاب کنید.
تا زمانی که کلمات عبور انتخابی شما، بهسادگی قابل حدس زدن باشند، هیچکدام از اقدامات ایمنسازی به شما کمک نخواهند کرد. از کلماتی قوی و منحصربهفرد بهعنوان پسورد اکانت (حساب کاربری) خود، بخصوص اکانت وبسایتتان استفاده کنید. پسورد قوی، از اطلاعاتی که بهصورت آفلاین نیز ذخیره میشوند محافظت کرده و آنها را رمزنگاری میکند.
همیشه برای بازیابی سایت خود، برنامه داشته باشید
فارغ از اینکه چه اقداماتی را برای ایمن کردن سایت خود انجام دادهاید، هیچگاه امنیت سایتتان در برابر حملات سایبری به ۱۰۰٪ نخواهد رسید. پس باید همیشه آمادگی لازم را برای بهبود و بازیابی سریع سایت و کسبوکار خود داشته باشید. این برنامه عبارت است از تهدیداتی که سایت شما با آنها مواجه شده است، اقداماتی که برای کاهش این تهدیدات انجام دادهاید و کارهایی که برای بازگرداندن کسبوکار خود به روند عادی خود پس از رفع مشکل انجام میدهید.
با رعایت مسائل بررسی شده در این مقاله، از بروز هرگونه مشکلی برای کسبوکار کوچک یا بزرگ خود جلوگیری کنید.
ثبت نظر