طبق یک مرکز تحقیقاتی Pew، هفتاد درصد از افراد 50 تا 64 ساله و 42 درصد از افراد بالای 65 سال دارای تلفن هوشمند هستند. کاربران سالمند بالای 50 سال از اپلیکیشن های مختلف برای همه زمینه های زندگی استفاده می کنند. استارتآپهایی که حوزههای مختلف زندگی سالمندان را پوشش میدهند، در سراسر جهان موفق وپولساز عمل کرده اند.
طراحی اپلیکیشن سالمندان یک فرصت طلایی و پولساز
"جمعیت کره زمین در حال پیر تر شدن است" این تیتر خبر جدید و مهم سازمان ملل متحد در کنفرانس 2022 بوده است. در دهه های اخیر نیز در کشورمان با کاهش رشد جمعیت مواجه شده ایم و تا چند سال آینده موضوع کهنسالی جمعیت به یک بحران تبدیل خواهد شد.
طبق برآورد این سازمان تا سال 2050 جمعیت افراد بالای 60 سال به بیش از 2 میلیارد نفر خواهند رسید که حدود یک چهارم جمعیت کل دنیا خواهد بود. جالب است بدانید سالمندان جامعه هدف بسیار بزرگی دارند و با گذشت زمان و بروز شدن همه چیز آنها هم از تکنولوژی برای نیاز های روزمره خود مثل تاکسی اینترنتی، خرید از فروشگاه، سفارش غذا و... استفاده می کنند. به همین دلیل طراحی اپلیکیشن برای سالمندان یک فرصت طلایی و پولساز برای استارتاپ های حوزه فناوری و سلامت محسوب می شود.
چرا باید به بازار هدف سالمندان توجه کرد ؟
در امریکا، اتحادیه اروپا و خاورمیانه شهروندان سالمند به طور فزاینده ای به مخاطبان مهم تجارت الکترونیک تبدیل شده اند. آنها از نظر مالی تامین هستند، وقت آزاد زیادی دارند و بار والدین بودن را بر دوش می کشند.
طبق یک مرکز تحقیقاتی Pew، هفتاد درصد از افراد 50 تا 64 ساله و 42 درصد از افراد بالای 65 سال دارای تلفن هوشمند هستند. کاربران سالمند بالای 50 سال از اپلیکیشن های مختلف برای همه زمینه های زندگی استفاده می کنند. استارتآپهایی که حوزههای مختلف زندگی سالمندان را پوشش میدهند، در سراسر جهان موفق وپولساز عمل کرده اند.
در سال 2018، بازار جهانی محصولات و خدمات برای افراد مسن از 436 میلیارد دلار گذشت و در سال 2020 پرداخت مالی جهانی افراد 60 ساله به 15 تریلیون دلار رسیده است.
مطالعه بیشتر: ترفندهای طراحی اپلیکیشن پزشکی و مراقبت های بهداشتی
مزایای طراحی اپلیکیشن سالمندان
☑️ خدمات از راه دور. پزشکان و سالمندان در تمام طول هفته و ۲۴ ساعته به اطلاعات مهم مرتبط با مراقبت های بهداشتی دسترسی دارند و سالمندان دیگر نیازی به مراجعه حضوری به بیمارستان ها و مراکز درمانی ندارند. این اپلیکیشن ها، ویژگی های مفید دیگری را نیز به صورت آنلاین برای هر دو طرف فراهم می کنند.
☑️ بهینه سازی گردش کار. برنامه های مراقبت از سالمندان که برای کارکنان مراکز پزشکی ساخته شده به آنها کمک می کند تا بسیاری از کارهای خود را ساده کنند. پزشکان می توانند وظایف مهم خود را از طریق تلفن همراه و برنامه های تحت وب مدیریت کنند.
☑️ تشخیص دقیق تر. وجود کلیه سوابق و پرونده های پزشکی سالمندان به متخصصان کمک می کنند بیماری را سریعتر و دقیق تر تشخیص دهند. نحوه تغذیه، سوابق دارویی و بستری ها نیز در این امر بی تاثیر نیست.
☑️ صرفه جویی در هزینه ها. بیماران نیازی ندارند به صورت حضوری به پزشکان مراجعه کنند، بنابراین فقط هزینه نوبت دهی آنلاین را پرداخت می کنند. همچنین به دلیل بهینه سازی گردش کار، هزینه ها به میزان قابل توجهی کاهش می یابد.
☑️ سهولت. با استفاده از این اپلیکیشن ها می توان به اکثر مسائل رسیدگی کرد و مردم نیازی به ترک خانه خود ندارند. علاوه بر این، انجام سریعتر وظایف مختلف، اپلیکیشنهای مراقبتهای بهداشتی را جذابتر میکند.
مطالعه بیشتر: طراحی و ساخت اپلیکیشن پزشکی چه مزایایی دارد؟
انواع اپلیکیشن برای سالمندان
ما میتوانیم پنج دسته اصلی از برنامههایی را که به طور بالقوه بیشترین تقاضا را در میان سالمندان دارند را در نظر بگیریم : ایمنی، سلامت، سیستمهای یادآوری، اوقات فراغت و ارتباطات.
بر اساس نظر کارشناسان و تحقیقات بازار، میتوانیم چندین دسته از برنامههای کاربردی فعلی را برای سالمندان برجسته کنیم که شامل موارد زیر است:
پیراپزشکی. این برنامه شامل راه حل هایی مانند یادآوری برای مصرف دارو می شود، راهنمای دارویی، سیستم های نظارت بر علائم بیماری، توصیه های پزشک از راه دور و... است
انطباقی. این برنامه مناسب برای مخاطبانی که اختلالات شنوایی، بینایی و سایر اختلالات طراحی شده اند.
اطلاعاتی. این برنامه ها شامل خدمات اجتماعی یا اطلاعات اوقات فراغت برای سالمندان است.
سرگرم کننده. این برنامه شامل برنامه هایی برای تخلیه روانی، آموزش حافظه و بهبود توانایی های شناختی است
این برنامه ها را می توانید در قالب برنامه های تناسب اندام، نرم افزار آموزش عملکردهای شناختی، سبک زندگی (تغذیه، ردیابی خواب و غیره)، راه حل های تجویز الکترونیکی و ردیابی قرص، نرم افزار ردیابی فشار خون و... راه اندازی کنید.
البته، بر اساس اهداف خود، میتوانید ویژگیهای مختلف را در یک برنامه کاربردی ترکیب و مطابقت دهید، یا حتی میتوانید ترکیب همه این ویژگیها را برای ساخت یک برنامه فوقالعاده انتخاب کنید،
نکاتی برای طراحی اپلیکیشن موبایل برای سالمندان
اگر در حوزه خدمات سالمندان فعالیت می کنید قطعا می دانید که بازاری مورد نیاز جامعه و پولساز است و قطعا به فکر راه اندازی یک ایده در این زمینه را دارید. با این حال، باید درک کنید که در طراحی اپلیکیشن های موبایل برای سالمندان نکات قابل توجهی وجود دارد. در اینجا چند نکته وجود دارد که هنگام کار بر روی چنین پروژه ای برای شما مفید خواهد بود:
✳️ اطمینان حاصل کنید که فونت استفاده شده به اندازه کافی بزرگ و به راحتی قابل خواندن است.
✳️ از کنتراست بالاتری بین متن و پسزمینه استفاده کنید، زیرا ممکن است کاربران در درک رنگ با مشکل مواجه شوند.
✳️ عناصر تعاملی (منوها، دکمه ها) باید به اندازه کافی بزرگ باشند که به راحتی با انگشت ضربه بزنید.
✳️در صورت نیاز به وارد کردن متن یا پر کردن فرم ها، تعداد مراحل ورود اطلاعات را کاهش دهید.
✳️ رابط کاربری برنامه باید تا حد امکان ساده باشد. از ناوبری کاربر و حرکات پیچیده اجتناب کنید.
✳️ افراد مسن تر ممکن است ترجیح دهند از دستورات صوتی برای کار با نرم افزار مراقبت از سالمندان استفاده کنندبنابراین ادغام برنامه با Google Assistant، Siri، یا سایر APIهای صوتی خاص پلتفرم مورد نیاز است.
✳️ اگر متوجه شدیم که مخاطبان هدف ما هنوز با مدلهای تلفن قدیمی راحت هستند، باید اطمینان حاصل کنیم که نرمافزار روی این مدلها کار میکند و به الگوهای UX/UI غالب در این تلفنها احترام میگذارد. اندروید حتی نسخه Android One را راه اندازی کرد که کار توسعه دهندگان برنامه را با پشتیبانی از نسخه های قدیمی سیستم عامل اندروید ساده می کند.
ثبت نظر