مقایسه وب اپلیکیشن با اپلیکیشن های اندروید و iOS ✔️

طبق آمار Statista، درآمد جهانی اپلیکیشن‌ های تلفن همراه در سال ۲۰۲۰ به ۹/۵۸۱ میلیارد دلار رسیده است. به همین دلیل است که توسعه ‌دهندگان وب هنگام ایجاد یک وب ‌سایت‌ برای بهبود تجربه کاربران تلفن همراه، روی واکنشگرا بودن آن تمرکز می‌ کنند. اما اخیراً گزینه جدیدی محبوب شده و آن هم اپلیکیشن های تحت وب (PWA) است. PWA به رقیبی برای برنامه‌ های موبایل بومی تبدیل شده است. و ما تصمیم گرفتیم بین PWA و برنامه های بومی مقایسه ای انجام دهیم. فاصله بین اپلیکیشنهای موبایل و تحت وب امروز کمتر شده است، بنابراین در این مقاله عمیقاً به این موضوع می پردازیم و شما را در انتخاب درست راهنمایی می کنیم.

مقایسه وب اپلیکیشن (PWA) با اپلیکیشن های اندروید و iOS

طبق آمار Statista، درآمد جهانی اپلیکیشن‌ های تلفن همراه در سال ۲۰۲۰ به ۹/۵۸۱ میلیارد دلار رسیده است. به همین دلیل است که توسعه ‌دهندگان وب هنگام ایجاد یک وب ‌سایت‌ برای بهبود تجربه کاربران تلفن همراه، روی واکنشگرا بودن آن تمرکز می‌ کنند. اما اخیراً گزینه جدیدی محبوب شده و آن هم اپلیکیشن های تحت وب (PWA) است.

PWA به رقیبی برای برنامه‌ های موبایل نیتیو تبدیل شده است. و ما تصمیم گرفتیم بین PWA و برنامه های بومی مقایسه ای انجام دهیم. فاصله بین اپلیکیشنهای موبایل و تحت وب امروز کمتر شده است، بنابراین در این مقاله عمیقاً به این موضوع می پردازیم و شما را در انتخاب درست راهنمایی می کنیم.

اپلیکیشن های تحت وب (PWA)

اپلیکیشن های تحت وب (PWA) چیست؟

برنامه تحت وب به فناوری گفته می شود که یک وب سایت را به یک اپلیکیشن تبدیل می کند. می توان PWA را مستقیماً روی گوشی ها اجرا کرد، این برنامه اعلان های لحظه ای ارسال می کند و به ویژگی های سخت افزاری گوشی دسترسی دارد. PWA حتی در حالت آفلاین یا زمانی که اتصال ناپایدار است نیز کار می کند.  

PWA ویژگی ‌های یک وب سایت و اپلیکیشن تلفن همراه را با هم ترکیب می کند به این معنی که یک برنامه تحت وب ممکن است هم سطح با یک برنامه تلفن همراه با کاربر تعامل داشته باشد. این برنامه با یک کلیک در مرورگرتان اجرا می شود.

در واقع، برنامه های تحت وب به حداقل تلاش کاربران  نیاز دارند. به گفته کوارتز، اکثر کاربران گوشی های هوشمند هیچ اپلیکیشن نصبی را در طول یک ماه دانلود نمی کنند. در حالی که یک PWA ممکن است بلافاصله نصب شود، بروزرسانی‌ ها را به صورت خودکار انجام می دهد و در حالت آفلاین نیز در دسترس است.

مطالعه بیشتر:      برنامه‌های مبتنی بر وب ✔️ چه زمانی باید از وب اپلیکیشن‌ها استفاده کنیم؟

مزایای PWA ها

پس از توضیح چیستی و چگونگی کار یک برنامه تحت وب پیشرو، می توانیم مزایای آن را خلاصه و یکی یکی مشخص کنیم با این کار ممکن است انگیزه ای برای ایجاد یک برنامه تحت وب پیشرو در شما ایجاد شود.

  • PWA  سهولت در استفاده

    کاربران می توانند یک PWA را به سادگی و با باز کردن یک لینک (در حین مرورگری، در رسانه های اجتماعی و غیره) فعال کنند. دانلود PWA راحت تر از دانلود یک برنامه از Google Play یا App Store است.

  • PWA  فقط در صورت لزوم آن را نصب می‌ کنید

    کاربران پیشنهاد نصب یک برنامه تحت وب را تنها زمانی دریافت می کنند که به شرایط خاصی رسیده باشند یا به وب سایت علاقه مند شده و بیش از یک بار از آن بازدید کرده باشند.

  • PWA  دانلود فوری

    تمام اجزایی که به بارگذاری طولانی نیاز دارند در اولین بازدید کاربر از یک PWA در حافظه کش نصب می‌ شوند.

  • PWA  حجم کم

    جحم برنامه های تحت وب پیشرو بسیار کمتر از برنامه های بومی است زیرا آنها به طور موثر از تمام قابلیت های مرورگرها استفاده می کنند.

  • PWA  عملکرد مستقل

    اعلان ‌های پاپ ‌آپ، حالت خودکار و تمام ویژگی‌ های دیگر حتی اگر کاربر برنامه ‌ای را نصب نکرده باشد، کار خواهند کرد.

  • PWA  تطبیق پذیری

    برخلاف برنامه‌های بومی، PWA را می‌توان در هر پلتفرمی و بدون محدودیت ‌های خاص مورد استفاده قرار داد، بنابراین کاربران با استفاده از برنامه‌های وب پیشرو تنوع عملکردی را تجربه می کنند.

معایب PWA ها

با این حال، روی دیگر سکه نیز وجود دارد، برنامه های تحت وب دارای اشکالاتی هستند که نمی توانیم نادیده بگیریم، هنگام انتخاب PWA ها باید این ویژگی ها را نیز در نظر بگیرید.

  • معایب PWA از دست رفته ترافیک علاقه مندان به اپ استورها   

    PWA ها نمی توانند کاربرانی را که به جستجوی برنامه ها در اپ استور عادت دارند، هدف قرار دهند. یعنی بخش بزرگی از ترافیک کاربران را از دست می دهند.

  • معایب PWA مصرف باتری بالا

    به دلیل کد وب سطح بالایی که برای برنامه نویسی آنها استفاده می شود، گوشی های هوشمند هنگام پردازش برنامه های تحت وب کندتر عمل می کنند. بنابراین کاربران باید وضعیت باتری خود را به طور مداوم کنترل کنند.

  • معایب PWA محدودیت های دسترسی

    متأسفانه، بخش هایی در گوشی ها وجود دارد که PWA ها نمی توانند به آنها دسترسی داشته باشند. به عنوان مثال، یک برنامه تحت وب نمی تواند به بلوتوث، NFC، حسگرهای مجاورت، مخاطبین و سایر ویژگی های تلفن دسترسی داشته باشد. در برخی موارد، این امر ممکن است یک محدودیت جدی باشد.

PWA یعنی همین!!! مزایا و همچنین یک سری نقاط ضعف دارد. اما قبل از اینکه نتیجه گیری کنید، باید در مورد برنامه های نصبی نیز بیشتر بدانید.  

مطالعه بیشتر:       طراحی یک اپلیکیشن تحت وب چقدر هزینه دارد؟

اپلیکیشن بومی (اندروید، iOS) چیست؟

برنامه بومی برنامه ای است که برای یک پلتفرم خاص ایجاد، و با استفاده از حافظه یک سیستم عامل از اپ استورهایی مانند Google Play یا App Store دانلود می شود. بنابراین، یک برنامه بومی برای یک سیستم عامل بهینه شده و به درستی و سریع کار می کند.

طراحی و ساخت اپلیکیشن موبایل بومی با استفاده از زبان های برنامه نویسی بومی مانند Swift برای iOS، جاوا (یا Kotlin) برای اندروید انجام می شود. هنگامی که یک برنامه بومی روی دستگاهی نصب می شود، به اکثر ویژگی های دستگاه مانند دوربین، میکروفون، مخاطبین، فایل ها و غیره دسترسی دارد.

Native App

مزایای اپلیکیشن های اندروید و iOS

توسعه برنامه های بومی ویژگی های خاص و مزایای آشکاری دارد. اگر همه چیز را در مورد آنها بدانید، می توانید برنامه مناسبی برای کسب و کار خود ایجاد کنید. بیایید تمام مزایای آنها را بررسی کنیم!

  • مزایای اپلیکیشن های اندروید  عملکرد عالی

    برنامه های بومی که روی سیستم عامل نصب شده باشند، در صورتی که هیچ نقصی نداشته باشند و با رعایت تمام مراحل لازم توسعه یابند، به درستی کار می کنند و عملکرد خوبی دارند.  

  • مزایای اپلیکیشن های اندروید  عملکرد روان

    وقتی صحبت از بازی ها می شود، کاربران می توانند تجربه پایداری در استفاده از آنها داشته باشند.

  • مزایای اپلیکیشن های اندروید محاسبات پیچیده

    برنامه های بومی پردازش پایدار محاسبات پیچیده ریاضی، تعداد زیادی انیمیشن و سایر فرآیندهایی که مصرف کننده منابع زیادی هستند را تضمین می کنند.

  • مزایای اپلیکیشن های اندروید برنامه های بومی فقط در اپ استورهای رسمی موجود هستند

    کاربران برنامه ‌ای که مملو از ویروس ‌ها و بدافزارهای دیگر باشد را دانلود نمی‌ کنند. برنامه های بومی همیشه قبل از اینکه برای استفاده عمومی عرضه شوند در اپ استور یا گوگل پلی تأیید خواهند شد.

  • مزایای اپلیکیشن های اندروید استفاده از منابع سخت افزاری و نرم افزاری

    همانطور که در بالا ذکر کردیم، برنامه های بومی از تمام ویژگی های سخت افزاری به طور کامل استفاده می کنند زیرا برای یک پلتفرم خاص ایجاد شده اند.

  • مزایای اپلیکیشن های اندروید رابط کاربری

    از آنجایی که برنامه های بومی از ظرفیت های فنی خاص سخت افزار استفاده می کنند، رابط کاربری آنها به آرامی با دستگاه ترکیب می شود. این امر باعث می شود که رابط کاربری عالی بنظر برسد.

مطالعه بیشتر:      همه چیز در مورد فریم ورک توسعه اپلیکیشن فلاتر و مقایسه flutter با React Native

معایب اپلیکیشن های اندروید و iOS

علاوه بر برنامه های تحت وب پیشرو، برنامه های بومی نیز دارای معایب خاصی هستند. هدف ما ارائه اطلاعات درست به شما است چرا که تصمیم تان باید بر اساس حقایق اثبات شده باشد.

  • معایب اپلیکیشن های اندروید استفاده در یک پلتفرم

    در اینجا مزیت یک برنامه بومی به نقطه ضعف آن تبدیل می شود. در حالی که برنامه های تحت وب پیشرو روی هر پلتفرمی کار می کنند، یک برنامه بومی نمی تواند اینگونه باشد.

  • معایب اپلیکیشن های اندروید توسعه زمان بر

    توسعه یک برنامه بومی زمان بیشتری می برد و گاهی اوقات نیاز به مشارکت چند توسعه دهنده اپلیکیشن موبایل دارد.

  • معایب اپلیکیشن های اندروید گران بودن

    ساخت اپلیکیشن های بومی برای iOS یا Android نسبتاً گران است. البته به تعداد ویژگی ها و ساختار اپلیکیشن بستگی دارد، اما به هر حال قیمت آنها بالاتر از توسعه PWA ها خواهد بود.

  • معایب اپلیکیشن های اندروید بارگذاری طولانی تر

    اگرچه عملکرد برنامه های بومی بهتر است، اما بارگذاری برنامه در مقایسه با برنامه های تحت وب کندتر می شود.

بنابراین کدام یک را باید انتخاب کنید؟

بالاخره به این سوال رسیدیم. پس از شرح تمام جوانب مثبت و منفی برنامه های بومی و PWA، باید پاسخی به شما ارائه دهیم. و بهتر است تمام موارد ذکر شده در بالا را تحلیل کنیم.

یک PWA از لحاظ سئو بهینه تر است و در جستجوی گوگل بهتر ایندکس می شود. بنابراین، با توجه به اینکه گوگل به رویکرد ایندکس سازی در موبایل پایبند است، PWA برتری پیدا می کند.

علاوه بر این، اگر سرعت بارگذاری و کاربردپذیری از عملکرد خوب و ویژگی های فراوان برایتان مهم تر است، باید یک PWA ایجاد کنید. اگر سرویس شما کوچک و غیر پیچیده باشد، PWA گزینه مناسبی است. برای مثال، اپلیکیشن‌های تجارت الکترونیک باید به‌عنوان PWA ساخته شوند تا خدمات آنها به سرعت در دسترس مشتریان قرار گیرد.

بنابراین، ابتدا هدف خود را مشخص کنید. و اگر توضیحات بالا انتظارات شما را برآورده می‌ کند، توسعه برنامه تحت وب پیشرو را شروع کنید و پول زیادی برای ایجاد یک برنامه بومی خرج نکنید.

Native App

اگر کسب‌ و کار شما مستلزم توسعه یک بازی، برنامه‌ های مالی، برنامه تجاری، برنامه VR، AR، شبکه اجتماعی و غیره است، باید برنامه بومی را انتخاب کنید. ساختن PWA با چنین عملکرد پیچیده ای غیرممکن خواهد بود.

مطالعه بیشتر:       ترندهای توسعه وب و جدیدترین زیرساخت‌های فناوری وب در سال ۲۰۲۳

نتیجه گیری نهایی

همانطور که می بینید، همه چیز به نیازهای کسب و کار شما بستگی دارد و هیچ راهبرد دائمی وجود ندارد. یک برنامه تحت وب زمانی خوب است که به یک برنامه سریع و غیر پیچیده نیاز داشته باشید. زمانی که عملکرد مهم باشد و برنامه شما دارای ویژگی‌ها و فناوری‌های به‌ روز باشد، اپلیکیشن های بومی نیازهای شما را برطرف می کند.

به هر حال، برای ساخت اپلیکیشن خود باید توسعه دهندگان برتر اپلیکیشن را استخدام کنید و شرکت طراحی اپلیکیشن پیشگامان همیشه آماده است تا در پروژه شما مشارکت کند. ما شما را در فرآیند ایجاد یک برنامه تحت وب یا یک اپلیکیشن اندروید و iOS راهنمایی می کنیم. زمانی که به هر یک از آنها نیاز داشتید با ما تماس بگیرید!

Native App

محصول مرتبط:     طراحی اپلیکیشن موبایل

در صورت تمایل به کسب اطلاعات بیشتر درمورد اپلیکیشن و سایت و دریافت مشاوره رایگان ، اطلاعات تماس خود را وارد کنید.

درخواست مشاوره    تماس تلفنی  

divider
divider

محصولات مرتبط

⚡ طراحی و پیاده سازی انواع اپلیکیشن اندروید، iOS، وب اپلیکیشن و PWA ✒️ برنامه نویسی سفارشی با متدهای جدید ✒️ طراحی بصورت cross-platform ✒️ قابل انتشار بر روی تمامی مارکت های نرم افزاری معتبر مانند گوگل پلی و اپ استور ✒️ بروزرسانی سریع و آسان ✒️ سیستم مدیریت آسان و پیشرفته ◀️ مشاوره رایگان + یکسال پشتیبانی رایگان ☎️ جهت مشاوره با ما تماس بگیرید
ادامه
طراحی اپلیکیشن فروشگاهی ✏️ طراحی کاملا سفارشی با کدنویسی اختصاصی ✏️ رابط کاربری UI/UX اختصاصی ✏️ پنل مدیریت پیشرفته ✏️ دارای نسخه اندروید، iOS و وب اپلیکیشن ✏️ دارای کیف پول و اتصال به انواع درگاه‌های بانکی ✏️ امکان بارگزاری در استورهای نرم افزاری مانند گوگل پلی و بازار ✏️ مدیریت یکپارچه اپلیکیشن و سایت ✏️ امکان اخذ نماد اعتماد ☎️ جهت مشاوره با ما تماس بگیرید
ادامه
⚙️ طراحی مارکت پلیس بصورت سفارشی ✏️ امکان افزودن چندین فروشگاه ✏️ دارای پنل ادمین، فروشنده و کاربر ✏️ طراحی سفارشی با کدنویسی اختصاصی ✏️ طراحی UI/UX اختصاصی ✏️ دارای اپ اندروید، iOS و PWA ✏️ اتصال به درگاه بانکی ✏️ دارای تمامی قابلیت های سبد خرید ☎️ جهت مشاوره با ما تماس بگیرید
ادامه

ثبت نظر