بهترین نرم افزار ساخت اپلیکیشن اندروید

ابزارهای از بین نرم افزارهای موجود بسیار گسترده است، از IDE های همه جانبه (محیط توسعه نرم افزار) گرفته تا کتابخانه های تخصصی برای کارهای خاص. بیایید نگاهی به برخی از بهترین نرم افزارهای توسعه و ساخت اندروید موجود در بازار امروز بیندازیم.

8 ابزار برتر ساخت اپلیکیشن اندروید برای توسعه یک برنامه عالی

ابزارهای از بین نرم افزارهای موجود بسیار گسترده است، از IDE های همه جانبه (محیط توسعه نرم افزار) گرفته تا کتابخانه های تخصصی برای کارهای خاص. بیایید نگاهی به برخی از بهترین نرم افزارهای توسعه و ساخت اندروید موجود در بازار امروز بیندازیم.

در سال 2023، اندروید حدود 72 تا 75 درصد از بازار جهانی سیستم عامل را تشکیل داده است (منابع مختلف اعداد مختلفی را بیان نموده اند) و هر سال هزاران برنامه اندرویدی در حال ساخت است، جای تعجب نیست که نیاز قابل توجهی به نرم افزار توسعه کارآمد برنامه های اندرویدی وجود دارد.

انتخاب نرم افزار ساخت برنامه اندروید موجود بسیار گسترده است، از IDE های همه جانبه گرفته تا کتابخانه های تخصصی برای کارهای خاص. البته بحث دائمی در مورد توسعه نیتیو یا بومی در مقابل چند پلتفرمی نیز وجود دارد، که ابزارهای قدرتمندی برای هر دو رویکرد در دسترس است. بیایید نگاهی به بهترین ابزارهای توسعه برنامه اندروید موجود در بازار امروز بیندازیم.

1- اندروید استودیو (Android Studio) : بهترین نرم افزار توسعه برنامه اندروید

Android Studio در سال 2013 توسط گوگل ساخته شد. این یک IDE (محیط توسعه یکپارچه) رسمی اندروید است که آنرا  به ساده ترین راه توسعه برنامه های اندرویدی و یکی از بهترین ابزارهای توسعه برنامه های اندرویدی تبدیل می کند.

این نرم افزار دارای ابزارهای ویرایش کد، اشکال زدایی و تست است که رایگان عرضه می شود. با در نظر گرفتن همه موارد، جای تعجب نیست که Android Studio توسط بسیاری به عنوان بهترین نرم افزار توسعه اندروید در نظر گرفته می شود و بسیار یاز برنامه نویسان آنرا ترجیح می دهند. برای اندروید استودیو آموزش های متعدد و انجمن های زیادی وجود دارد که باعث می شود تا برای توسعه و آموزش با مشکل مواجه نشوید. برخی از بهترین ویژگی های Android Studio عبارتند از:

✔️ ویرایشگر چیدمان بصری
با استفاده از قابلیت کشیدن و رها کردن اجزای رابط کاربری به راحتی می توانید آنها را جابجا کنید و ببینید که چگونه با هم ترکیب می شوند. با داشتن گزینه پیش نمایش، توسعه دهندگان می توانند به جای کد ساده، به ظاهر بصری چیدمان تکیه کنند.

✔️ سیستم ساخت انعطاف پذیر
اندروید استودیو امکان سفارشی سازی ساخت و تولید نسخه های متعدد برای دستگاه های مختلف اندرویدی از یک پروژه را فراهم می کند.

✔️ اجرای فوری
عملکرد اجرای فوری با عدم نیاز به ساخت کامل و نصب مجدد هر بار که کد تغییر می کند، اشکال زدایی سریعتر را امکان پذیر می کند. فقط قسمت بروز شده بدون بازیابی کل فایل هر بار جایگزین می شود.

2- اینتلیج آی دی ای (IntelliJ IDEA): یک جایگزین مناسب

اینتلیج آی دی ای یک IDE عمومی با افزونه هایی برای پلتفرم های خاص است. این ابزار در سال 2001 توسط JetBrains  راه اندازی شد. این ابزار بر پایه جاوا ساخته شده است و توسعه دهندگان می توانند از طریق افزونه ها برای تقریباً هر پلتفرمی کد ایجاد کنند.

اینتلیج آی دی ای جایگزین مناسبی برای اندروید استودیو است و در میان ابزارهای توسعه برنامه های اندرویدی محبوب است. البته، این ابزار مختص اندروید نیست، بنابراین ممکن است در فرآیند توسعه برخی محدودیت هایی را ایجاد کند. نکته جالب این است که  اندروید استودیو بر اساس اینتلیج آی دی ای ساخته شده است، بنابراین این ابزارها در ذات خود بسیار شبیه به هم هستند. برخی از ویژگی های مفید اینتلیج آی دی ای که باید در نظر بگیرید:

✔️ تکمیل هوشمند کد: سیستم فقط کلاس ها، متغیرها، فیلدها و روش هایی را پیشنهاد می دهد که در یک زمینه خاص انتظار می رود.

✔️ تحلیل فوری کد: اینتلیج آی دی ای کد را به طور مداوم در حین نوشتن تجزیه و تحلیل می کند. تمام مسائل جاری در قسمت "مشکلات" و همچنین راه حل های ممکن نمایش داده می شوند.

3- React Native: انتخاب رویکرد چند پلتفرمی

ری اکت نیتیو امکان توسعه همزمان ساخت برنامه های اندروید و iOS را به برنامه نویس می دهد. بحث در مورد توسعه اپلیکیشن بدون اشاره به راه‌حل‌های چند پلتفرمی (کراس پلتفرم) غیرممکن است. بسیاری از توسعه‌دهندگان اکنون انعطاف‌پذیری این نوع ابزارها را ترجیح می‌دهند، زیرا می‌توانند یک پروژه را هم برای اندروید و هم برای iOS مناسب بسازند.

React Native در سال 2015 توسط فیسبوک منتشر شد و تنها در چند سال محبوبیت زیادی به دست آورد. این محبوب‌ترین فریم‌ورک برای توسعه چند پلتفرمی موبایل در سال 2020 بود، به طوری که 42 درصد از توسعه‌دهندگان آن را ترجیح می‌دادند. جای تعجب نیست که این یکی از بهترین ابزارها برای توسعه برنامه های اندرویدی است.

مهمترین مزیت React Native امکان ایجاد همزمان برنامه های اندروید و iOS با استفاده از جاوا اسکریپت است. یک پایگاه کد واحد در سراسر پلتفرم ها به اشتراک گذاشته می شود، که به نوعی برای دو سیستم عامل خروجی نرم افزاری می دهد. React Native شامل ویژگی های ارزشمندی مانند:

✔️ بازخوانی سریع: می توانید بلافاصله آخرین تغییرات را مشاهده کنید که فرآیند اشکال زدایی را بسیار سریعتر می کند.
✔️ کامپوننت های آماده:React Native  مجموعه ای از کامپوننت های آماده برای استفاده را ارائه می دهد که در وقت نوشتن کد از ابتدا صرفه جویی می کند. اینها برای کارکردهای ساده بسیار مفید هستند.
✔️ کامپوننت های رابط کاربری و API های بومی خاص پلتفرم: استفاده از کامپوننت های نیتیو و API به برنامه ها ظاهری و عملکردی شبیه به حالت نیتیو می دهد. برای یک کاربر معمولی، تشخیص برنامه React Native از یک برنامه بومی واقعی تقریبا غیرممکن است.

4- زامارینXamarin : توسعه چند پلتفرمی برای علاقه مندان به  C#

Xamarin یکی دیگر از فریم ورک های محبوب توسعه چند پلتفرمی در لیست بهترین ابزارها برای توسعه برنامه های اندرویدی است. پس از خریداری شدن توسط مایکروسافت در سال 2016، به بخشی از محیط توسعه یکپارچه Xamarin Visual Studio تبدیل شد.

Xamarin  از زبان C# برای ایجاد برنامه های موبایل استفاده می کند. این فریم ورک امکان توسعه نیتیو و چند پلتفرمی را ارائه می دهد. با  Xamarin.Android، توسعه دهندگان می توانند یک رابط کاربری کاملا بومی به همراه کد بک اند قابل اشتراک ایجاد کنند. برخی از ویژگی های جالب Xamarin عبارتند از:

✔️ فریم ورک Xamarin.Forms : با این فریم ورک، توسعه دهندگان می توانند به طور همزمان UI هایی را برای هر دو iOS و اندروید بسازند. این یک جایگزین برای استفاده جداگانه از Xamarin.iOS و Xamarin.Android است. اگر کدهای اشتراکی از رابط کاربری سفارشی مهمتر است، Xamarin.Forms  گزینه مناسبی است.

✔️ بازخوانی سریع  XAML: مشابه  React Native، Xamarin  به کاربران این امکان را می دهد که تغییرات را در لحظه مشاهده کنند زیرا تمام اصلاحات به صورت زنده در برنامه در حال اجرا اعمال می شوند.

5- Ionic: ساخت سریع و آسان برنامه های چند پلتفرمی

ایونیک مناسب برای کسب و کارهایی است که نیاز به کاهش هزینه های توسعه و انتشار ساده تر در  iOS، اندروید و وب دارند، می باشد.Ionic  یک کیت توسعه نرم افزار منبع باز UI برای ایجاد برنامه های چند پلتفرمی است. آیونیک از فناوری های استاندارد وب مانند  HTML، CSS  و جاوا اسکریپت استفاده می کند. برنامه ها را می توان توسط افرادی که با توسعه وب آشنا هستند ایجاد و در فروشگاه برنامه آپلود کرد.

نسخه های اولیه Ionic به طور کامل با  Angular (یک فریم ورک محبوب فرانت اند برای ایجاد صفحات وب پویا و  PWA ها) ادغام شده بودند. نسخه های بعدی از کامپوننت های وب استفاده می کنند که با سایر فریم ورک های محبوب جاوا اسکریپت مانند Angular، React  یا Vue به صورت هماهنگ کار می کنند. توسعه دهندگان می توانند بدون استفاده از هیچ فریم ورکی به طور کامل با جاوا اسکریپت بسازند. Ionic همچنین از چندین بک اند از جمله AWS، Azure  و Firebase پشتیبانی می کند.

اگر می‌خواهید برای شرکت خود یک برنامه اندرویدی با قابلیت‌های فراوان ایجاد کنید، Ionic  را در نظر بگیرید. این ابزار چند پلتفرمی برای توسعه برنامه های با عملکرد بالا که به راحتی با رشد کسب و کار مقیاس پذیر هستند، ایده آل است. استفاده از آن ساده است و به طور یکپارچه با AngularJS ادغام می شود. برخی از ویژگی های آن عبارتند از: پشتیبانی NDK، قابلیت های اصلی  native، کامپوننت های UI ساده، Ionic CLI  و کامپوننت های جاوا اسکریپت.

6- Flutter: توسعه سریع و آسان برنامه های زیبا و با کاربری روان

فلاتر مناسب برای کسب و کارهایی است که می خواهند یک رابط کاربری زیبا و خیره کننده بسازند که احساس خوشایندی را به کاربر منتقل کند. این کیت توسعه  رایگان در اختیار توسعه د هندگان قرار داده شده است.

Flutter  یک کیت توسعه نرم افزار منبع باز است که امکان توسعه سریع و آسان برنامه های موبایل چند پلتفرمی را فراهم می کند. می توانید به سرعت برنامه های کامپایل شده نیتیو با کیفیت بالا برای iOS و اندروید ایجاد کنید بدون اینکه نیاز به نوشتن کد جداگانه برای هر برنامه داشته باشید. شما فقط به یک کد برای هر دو پلتفرم نیاز دارید. این یک ابزار قابل حمل UI است که به شما امکان می دهد برنامه های شبیه به native برای موبایل، وب و دسکتاپ از یک کد واحد ایجاد کنید. از زبان برنامه نویسی دارت و Material Design و ویجت های کوپرتینو استفاده می کند. توسعه دهندگان فلاتر می توانند رابط های کاربری خیره کننده ای ایجاد کنند که ظاهری و احساسی بومی داشته باشند. حتی اگر از یک کد پایه استفاده می کنید، در هر پلتفرمی به طور طبیعی عمل می کند.

Flutter تنها چارچوبی است که دارای یک SDK موبایل است که بدون استفاده از پل جاوا اسکریپت، یک سبک پاسخگو را ارائه می دهد و به سطوح عملکردی قابل مقایسه با رقیب مستقیم خود React Native دست می یابد. با پلتفرم های مختلفی مانند اندروید، iOS و لینوکس، و همچنین برنامه های MAC، ویندوز و Google Fuchsia به راحتی ادغام می شود. برخی از ویژگی های آن عبارتند از: توسعه سریع، زمان سریعتر برای عرضه به بازار، عملکرد برنامه بومی، یک کد پایه و ویجت های غنی.

مزایای فلاتر:

✔️ توسعه سریع: Flutter با استفاده از زبان برنامه نویسی Dart و Hot Reload، امکان توسعه سریع برنامه های موبایل را فراهم می کند.
✔️ رابط کاربری زیبا: Flutter از ویجت های Material Design و Cupertino استفاده می کند که به شما امکان می دهد رابط های کاربری خیره کننده و با کاربری روان ایجاد کنید.
✔️ عملکرد بومی: برنامه های Flutter به صورت native کامپایل می شوند، به این معنی که از نظر عملکرد و تجربه کاربری با برنامه های نوشته شده با زبان های برنامه نویسی بومی مانند Java و Kotlin برابری می کنند.
✔️ یک کد برای همه پلتفرم ها: با Flutter فقط به یک کد برای نوشتن برنامه های iOS و اندروید نیاز دارید. این امر به شما کمک می کند تا در زمان و هزینه توسعه صرفه جویی کنید.
✔️ جامعه بزرگ: Flutter دارای جامعه ای بزرگ و فعال از توسعه دهندگان است که به شما در حل مشکلات و یافتن پاسخ سوالاتتان کمک می کنند.

7- AIDE : اگر تازه کار هستید

ابزارهای قبلی نیاز به مهارت و تجربه خاصی دارند، به عبارت دیگر، فرد باید یک توسعه دهنده حرفه ای باشد، اما AIDE  نرم افزاری است که به شما یاد می دهد چگونه یک برنامه اندرویدی بسازید. این IDE اندروید شامل آموزش های تعاملی گام به گام برای ارائه دانش اولیه نوشتن یک برنامه اندرویدی به کاربر است.

AIDE  روی هر دستگاه اندرویدی مانند تلفن یا تبلت اجرا می شود، به این معنی که برای شروع کار به هیچ تجهیزات اضافی نیاز نیست. این نرم افزار از زبان های برنامه نویسی جاوا و C/C++ استفاده می کند، بنابراین اگر اولویت شما زبان برنامه نویسی Kotlin است، AIDE  ممکن است برای شما مناسب نباشد.

تکمیل هوشمند کد و بررسی خطاهای زنده: استفاده از یک ابزار یادگیری به این معنی نیست که برنامه شما پر از اشکال خواهد بود. AIDE دارای ویژگی های تکمیل کد داخلی و بررسی خطا برای کمک به ایجاد یک برنامه قابل اعتماد و سازگار است.

ادغام با  Git ،Android Studio و  Eclipse:  امکان استقرار کد در Git یا سایر ابزارهای اندرویدی مانند Android Studioرا برای ادامه کار روی برنامه در آنجا فراهم می کند.

8- Unity: اگر نیاز به توسعه بازی دارید

محبوب ترین دسته بندی در گوگل پلی چیست؟ بازی!، به طور واضح نمی توان توسعه بازی را نادیده گرفت. در حالی که توسعه یک بازی با استفاده از یک IDE معمولی اندروید امکان پذیر است، اما برای رندر مناسب و کیفیت گرافیکی، استفاده از یک ابزار خاص بازی ضروری است.

مدیرعامل یونیتی، جان ریسیتیللو، اعلام می کند که حدود 60-70٪ از تمام بازی ها با استفاده از یونیتی ساخته شده اند. صرف نظر از اینکه به حرف های او اعتماد کنیم یا نه، یک واقعیت انکارناپذیر باقی می ماند: یونیتی یکی از بهترین ابزارهای مورد نیاز برای توسعه برنامه های اندرویدی در حوزه بازی است.این موتور بازی ویژگی های فوق العاده ای را در خود جای داده است که آن را به انتخابی برتر برای توسعه بازی تبدیل می کند:

✔️ یکپارچه سازی یونیتی با برنامه هاینیتیو:  یونیتی را می توان به عنوان یک کتابخانه برای گنجاندن عناصر جداگانه بازی در برنامه های دستگاه های دارای قدرت اندروید استفاده کرد. به عنوان مثال، افزودن ویژگی های AR مبتنی بر Unity به برنامه اندروید امکان پذیر است.
✔️ پشتیبانی از چند پلتفرم: تا به امروز، Unity  بیش از 25 پلتفرم را پشتیبانی می کند و البته اندروید یکی از آنهاست. یک اسکریپت را می توان برای چندین پلتفرم کامپایل کرد، بنابراین اگر قصد دارید بازی را هم روی اندروید و هم روی iOS منتشر کنید، نیازی به تکرار کار نیست.
✔️ ابزارهای متناسب با توسعه بازی: Unity به طور خاص برای توسعه بازی ایجاد شده است و فضای گسترده ای برای راه حل های سه بعدی، AR و VR ارائه می دهد.

جمع بندی: کدام نرم افزار توسعه اندروید را برای پروژه خود انتخاب کنید؟

درک این نکته مهم است که انتخاب ابزارهای مورد استفاده برای توسعه برنامه های اندرویدی، قبل از هر چیز، به مشخصات و نیازهای پروژه بستگی دارد. برای برخی پروژه ها، عملکرد نیتیو (بومی) در اولویت است. با این حال، در موارد دیگر، بهتر است از راه حل های چند پلتفرمی استفاده کنید.

می بینیم که اکثر توسعه دهندگان اندروید ترجیح می دهند از Android Studio استفاده کنند. این یک پلتفرم راحت و همه کاره است که تقریباً برای هر نوع برنامه اندرویدی، چه ابزار مدیریت کار و چه فروشگاه آنلاین، قابل استفاده است.

در عین حال، توسعه چند پلتفرمی محبوب تر می شود، زیرا بسیاری از شرکت ها اکنون هم بازار اندروید و هم بازار iOS  را هدف قرار می دهند. در این حالت، React Native  یا Xamarin ممکن است ابزارهای مورد نیاز برای توسعه برنامه های اندرویدی باشند، زیرا زمان توسعه را به طور قابل توجهی کاهش می دهند.

در شرکت برنامه نویسی پیشگامان دامنه فناوری، ما اغلب برای برنامه های اندروید و iOS برای مشاغل به سراغ توسعه کراس پلتفرم می رویم. در میان نرم افزارهای توسعه اندروید موجود، انتخاب ما فلاتر است و حدس می زنیم نیازی به توضیح تصمیم خود نداریم.

برای پروژه های MVP هم می توان از روش توسعه برنامه های چند پلتفرمی استفاده کرد تا به مشتریان خود کمک کنیم تا راه حل های خود را در مدت زمان کوتاهی در دو پلتفرم معرفی کنند. همه چیز به اهداف پروژه بستگی دارد، زیرا ما همیشه تلاش می کنیم بهترین رویکرد را برای هر برنامه جداگانه پیدا کنیم.

در صورت تمایل به کسب اطلاعات بیشتر درمورد ساخت اپلیکیشن اندروید و دریافت مشاوره رایگان ، اطلاعات تماس خود را وارد کنید.

درخواست مشاوره     تماس تلفنی   برگشت به بالای صفحه

سوالات متداول

بهترین نرم افزار ساخت اپلیکیشن اندروید کدام است؟
انتخاب بهترین ابزار توسعه اندروید به نیازهای خاص پروژه شما بستگی دارد. به عنوان مثال، Unity 3D برای ساخت بازی عملکرد خوبی دارد، ما در شرکت پیشگامان از فلاتر برای ساخت برنامه های موبایل استفاده می کنیم.
نرم افزارهای محبوب برای توسعه برنامه های اندرویدی کدامند؟

برخی از نرم افزارهای محبوب برای توسعه برنامه های اندرویدی عبارتند از:

:Android Studio  یک محیط توسعه یکپارچه (IDE) رسمی از گوگل که به طور خاص برای توسعه برنامه های اندرویدی ساخته شده است.

IntelliJ IDEA: یک IDE عمومی با افزونه هایی برای پلتفرم های خاص، از جمله اندرویدی.

React Native: یک فریم ورک چند پلتفرمی که به شما امکان می دهد با یک کدbase برنامه های اندروید و iOS را بسازید.

Xamarin: یک فریم ورک چند پلتفرمی دیگر که از زبان برنامه نویسی C# استفاده می کند.

AIDE: یک IDE ساده تر که برای مبتدیان مفید است.

Unity 3D: یک موتور بازی محبوب که همچنین می تواند برای ایجاد برنامه های تعاملی غیر از بازی استفاده شود.

چگونه ابزار مناسب برای توسعه برنامه اندرویدی را انتخاب کنیم؟

هنگام انتخاب ابزار توسعه اندروید، چند عامل مهم را در نظر بگیرید:

نوع برنامه ای که می خواهید بسازید: آیا به یک برنامه ساده یا یک برنامه پیچیده با ویژگی های پیشرفته نیاز دارید؟

پلتفرم هایی که می خواهید هدف قرار دهید: آیا فقط می خواهید برنامه شما روی اندروید کار کند یا می خواهید آن را روی چندین پلتفرم منتشر کنید؟

مهارت ها و تجربه خودتان: اگر یک توسعه دهنده با تجربه هستید، ممکن است با یک IDE قدرتمندتر مانند Android Studio راحت باشید. اما اگر تازه کار هستید، ممکن است یک IDE ساده تر مانند AIDE برای شما مناسب تر باشد.

بودجه خود: برخی از ابزارهای توسعه اندروید رایگان هستند، در حالی که برای برخی دیگر باید هزینه پرداخت کنید.

با در نظر گرفتن این عوامل، می توانید بهترین ابزار توسعه اندروید را برای پروژه خود انتخاب کنید.

divider
divider

محصولات مرتبط

⚡ طراحی و پیاده سازی انواع اپلیکیشن اندروید، iOS، وب اپلیکیشن و PWA ✒️ برنامه نویسی سفارشی با متدهای جدید ✒️ طراحی بصورت cross-platform ✒️ قابل انتشار بر روی تمامی مارکت های نرم افزاری معتبر مانند گوگل پلی و اپ استور ✒️ بروزرسانی سریع و آسان ✒️ سیستم مدیریت آسان و پیشرفته ◀️ مشاوره رایگان + یکسال پشتیبانی رایگان
ادامه
⚡ ساخت اپلیکیشن اختصاصی اندروید و iOS و وب اپلیکیشن ✒️ کدنویسی و رابط کاربری اختصاصی ✒️ قابل انتشار بر روی بازار، مایکت و گوگل پلی ✒️ مدیریت آسان و سریع ✒️ قابلیت پیاده سازی موارد درخواستی ◀️ مشاوره رایگان + یکسال پشتیبانی رایگان ☎️ جهت مشاوره با ما تماس بگیرید
ادامه
✒️ طراحی و برنامه نویسی سفارشی با متدهای جدید ✒️ طراحی بصورت cross-platform ✒️ بروزرسانی سریع و آسان ✒️ سیستم مدیریت آسان و پیشرفته ◀️ مشاوره رایگان + یکسال پشتیبانی رایگان ☎️ جهت مشاوره با ما تماس بگیرید
ادامه



ثبت نظر